ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI - Liman Huzurevi ve Bakımevi - Yaşlı Bakım Merkezi
logo
  • 0 (212) 662 01 41

  • info@limanhuzurevi.com

  • Liman Yeşilköy

  • Yeşilköy Mah. Cümbüş Sok. No:8 Bakırköy / İstanbul

Yardıma ihtiyacın mı var ?

Bize 0 (533) 222 22 67 bu numaralardan ulaşabilirsiniz.

Hemen Arayın
ALKOL  VE MADDE  BAĞIMLILIĞI

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI

Alkolü veya uyuşturucu maddeyi düzenli olarak alan veya alma ihtiyacı hisseden kişiler bu durumlara bağımlıdır diyebiliriz. Bağımlılık bir biyolojik rahatsızlıktır yani beyindeki bazı kimyasal ve biyolojik değişikliklerden kaynaklanır. Bu nedenle mutlaka tedavi edilmelidir.

Türü ve çeşidi ne olursa olsun, ister doğal ister sentetik olsun tüm uyuşturucu maddeler bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir. Eroin, kokain gibi maddeler çok yüksek bağımlılık potansiyeline sahip iken esrar gibi maddeler hiç az olmamakla birlikte eroin ve kokaine göre biraz daha düşük bağımlılık potansiyeline sahiptirler. Tedavi sürecinde alkol bağımlılığının tedavisi uyuşturucu madde tedavisine kıyasla biraz daha risklidir. Çünkü madde tedavisi sırasında en kötü ihtimalle kişi yoksunluk yaşar ve canı biraz yanar. Fakat alkol bırakma tedavisi esnasında, eğer profesyoneller tarafından uygun bir ortamda yapılmazsa, ‘deliryum tremens’ adı verilen ve ölümcül risk taşıyan bir durum ortaya çıkabilir. İlk olarak Altta yatan psikiyatrik rahatsızlığın tedavi edilmesi. Psikiyatrik rahatsızlık yoksa, dürtü kontrol bozukluğu ve Bipolar bozuklukta uygulanan duygudurum dengeleyicisi olan ilaç tedavileri yapılmalıdır.

Tedavi-Bakım Tiamin eksikliği giderilir Hipoglisemi izlenir ,Sıvı kaybı karşılanır, elektrolit dengesi sağlanır Sedasyon sağlanır Aydınlık ancak fazla uyaran olmayan odada Bakım verilir ,Hasta bağlanmaz, yanında tanıdığı birisi veya Bakım elemanı bulunur .Sık takip edilir Epilepsi öyküsü varsa ona göre tedavi  verilir. Pnomoni, düşmeye bağlı kırık,üriner enfeksiyon,üst GİS kanaması, hipertansiyon, SAK, subdural hematom açısından izlenir. Kurumumuzda bu tur hastalara bakım hizmeti verilmektedir.