FRONTOTEMPORAL DEMANS VE BAKIM - Liman Huzurevi ve Bakımevi - Yaşlı Bakım Merkezi
logo
  • 0 (212) 662 01 41

  • info@limanhuzurevi.com

  • Liman Yeşilköy

  • Yeşilköy Mah. Cümbüş Sok. No:8 Bakırköy / İstanbul

Yardıma ihtiyacın mı var ?

Bize 0 (533) 222 22 67 bu numaralardan ulaşabilirsiniz.

Hemen Arayın
FRONTOTEMPORAL  DEMANS VE BAKIM

FRONTOTEMPORAL DEMANS VE BAKIM

Bütün bir hastalık grubunun adı olan Frontotemporal lober dejenerasyonunda (FTLD) üç çeşit tipik klinik tablo bulunmaktadır: Frontotemporal demans, semantik demans ve akıcı olmayan progresif afazi. Frontotemporal demans hastalarında özellikle kişilik ve sosyal davranış değişiklikleri gözlenir.Örn: Sosyal davranış bozuklukları,Dürtü ve davranış kontrolü bozuklukları,Duygusal kayıplar,Dikkat bozuklukları,Konuşma ve dil bozuklukları,Beslenme alışkanlıklarında değişikliği ve s..

Hastalık süresi ortalama 8 yıl olarak belirlenmiştir, ancak önemli ölçüde değişkenlik gösterebilmektedir (2-20 yıl). Bu kısmen yaşa da bağlıdır: Hastalık ne kadar erken ortaya çıkarsa, süreci de genellikle o kadar hızlı olmaktadır. Motor sinir hücrelerinin erken hasar görmesi halinde prognoz daha da kötüleşmektedir, bu durum ise örn. hareket bozukluklarına veya kas zayıflığına yol açabilmektedir. 

Aile bireylerinin ve Bakım  Evlerinde  destek personellerinin  bu tur hastaları desteklemesi ve profesyonel bakımı  çok önemlidir.  Profesyonel destek veren Bakım Evi , yardım eden personel  grupları, profesyonel  hemşire yardımı, hastalık hakkında yeterli derecede bilgiye sahip Bakım Teknikerleri  zor  olan bu sürecle  başa çıkmak için yararlı , sabırlı ve özverili calışma şekli sürdürmelidir.

Biz Liman Huzur ve Bakımevi olarak,Doktor ve Sağlık ekibimiz eşliğinde bu tür hastalara sevgi ve sabırla hizmet vermekteyiz.