Yaşlı Bakım Evinde mevsimsel geçiş - Liman Huzurevi ve Bakımevi - Yaşlı Bakım Merkezi
logo
  • 0 (212) 662 01 41

  • info@limanhuzurevi.com

  • Liman Yeşilköy

  • Yeşilköy Mah. Cümbüş Sok. No:8 Bakırköy / İstanbul

Yardıma ihtiyacın mı var ?

Bize 0 (533) 222 22 67 bu numaralardan ulaşabilirsiniz.

Hemen Arayın
Yaşlı Bakım Evinde mevsimsel geçiş

Yaşlı Bakım Evinde mevsimsel geçiş

Hastalık genellikle YaşlıBakım Evlerindeki Yaşlılarda  soğuk havalarla özdeşleştirilen bir durum olsa da aslında sıcak havalara merhaba dediğimiz ilkbahar aylarında ya da sıcaklara doyduğumuz yaz aylarında da görülebiliyor. Mevsim ve ısı değişimleri nedeniyle karşılaşabileceğiniz mevsim değişikliği hastalıkları ise şu şekilde:

  • Soğuk Algınlığı

Yaşlı Bakım Evlerindeki Yaşlılarda Öksürük, burun akıntısı, hapşırma, boğaz kuruluğu, hafif baş ağrısı gibi belirtiler ile kendini gösteren soğuk algınlığı, ortalama sıcaklıkların düşmeye başladığı sonbahar aylarında ve soğukları en net şekilde hissettiğimiz kış aylarında sık sık görülebilir. Fakat ilkbahar mevsimindeki ısı değişiklikleri de soğuk algınlığına neden olabilir.

Nezle olarak da bilinen soğuk algınlığı, bilinenin aksine, direkt olarak soğuk havalardan etkilenmeniz nedeniyle görülmez. Soğuk algınlığı damlacık yoluyla bulaşabilen bir hastalıktır. Bu nedenle özellikle kalabalık ortamlarda hijyene önem vermeli ve bağışıklık sisteminizi güçlü kılmalısınız.

  • Grip

Soğuk algınlığı ile karıştırılsa da aslında grip farklı bir hastalıktır. Damlacık yoluyla bulaşan influenza virüsü nedeniyle meydana gelen gribin belirtileri soğuk algınlığından daha şiddetlidir. Kas ağrıları, ateş, şiddetli baş ağrısı, öksürük gibi belirtilere sahip olan grip özellikle kış aylarında görülür.

  • Astım

Soğuk havalarda sıklıkla görülen ve üst solunum yollarını etkileyen soğuk algınlığı ve gribe neden olan virüsler astımı tetikleyebilir. Yani eğer astımınız varsa, hastalığınızın tetiklenmemesi için soğuk algınlığı ve gribe karşı korunmalısınız.

  • Alerji

Mevsim değişikliği alerjisi genellikle ilkbahar aylarında, polenler nedeniyle görülebilir. Fakat toz, küf gibi maddelere alerjiniz varsa, soğuk havalar nedeniyle evinizi daha az havalandırdığınız sonbahar ve kış aylarında da yoğun alerjik reaksiyonlar yaşayabilirsiniz. Bu noktada, uzman bir doktora danışmanızı öneririz.

  • Depresyon

  •  YaşlıBakım Evlerindeki Yaşlılarda depresyon genellikle güneş ışığının daha az ışıltılar saçtığı ve dünyanın yenilenmek için hazırlanmaya başladığı sonbahar ve kış ayları ile özdeşleştiriliyor. Fakat sonbahar ve kış aylarının yanı sıra, hava koşullarının çok değişken olduğu ilkbahar aylarında da mevsim değişikliği psikolojisi kendini depresyon olarak gösterebiliyor.
  • Vücudunuzda Görülebilecek Diğer Değişiklikler

Hastalıkların yanı sıra vücudunuz da yaşanan değişime farklı tepkiler verebiliyor. Örneğin ortalama sıcaklıkların düşmesi vücudunuzun neme olan ihtiyacını artırabiliyor.

Özellikle ilkbahar aylarında saçlarınız yoğun bir şekilde dökülebilir. Bunun nedenini merak edebilir ve “Mevsim değişikliği saç dökülmesi yapar mı?” diye sorabilirsiniz. Evet, mevsim değişikliği hormon seviyelerinde değişikliğe neden olabiliyor ve bu da saç dökülmesine sebebiyet verebiliyor. Fakat bu noktada, saç dökülmesi nedeninin vücudunuzdaki vitamin ve mineral eksiklikleri de olabileceğini belirtelim. Eğer saç dökülmeniz dönemlik değilse, bir uzmana danışabilir ve gerekli kontrolleri yaptırabilirsiniz.